Šaran u bijelom vinu

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo sa šaranom još je jedno od onih koji donose varijaciju na temu “šaran”.

za 2 – 3 osobe

1 kg šarana

3 češnja češnjaka

0,2 kg šampinjona

0,1 kg riže

0,25 l bijelog vina

sol, papar

suncokretovo ulje

Očišćene i oprane šampinjone narežemo na listiće pa ih propirjamo, pa kad ispari tekućina koju su ispustili, podlijemo s malo bijelog vina, pa kad alkohol iz vina ispari, doadmo još malo ulja pa zastaklimo rižu, podlijevamo je vodom i pirjamo dok ne omekša. U međuvremenu očišćenog i opranog šarana zarežemo sa strane i punimo utobu rižom s gljivama i zatvorimo trbuh koncem ili čačkalicama, a  narezane brazde napunimo sitno sjeckanim češnjakom. Prebacimo ribu na namaštenu posudu za pečenje, podlijemo ga sa malo ulja i stavimo u zagrijanu pećnicu 180°C 45 minuta, podlijevajući ga uljem i vinom(0,1 l), a pred kraj podlijemo sa 0,1 l bijelog vina pa pečemo još 10 minuta. Uz ovo jelo poslužimo kuhanu palentu, neku svježu salatu, a točimo bijelo suho vino.

Prethodni članakŠaran s krumpirima
Sljedeći članakPečeni šaran s krumpirima

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Pastrva u limunu s kaparima

Ovo ukusno jelo pripremite kao iznenađenje, ime jela je Pastrva na mlinarski. za 2 osobe 0,5 kg pastrve (2 ribe) sol, bijeli papar suncokretovo ulje maslac kapari 1 limun šećer svježi listovi peršina Očistimo...

Pohani som (u mliječnom) Orly smjesi

Ovo jelo idealno je za pripremu jer je brzo i nezahtjevno. Som ima svoj poseban okus i miris, te je riba bogata bjelančevinama. U...

Som u pivu

Ovo ukusno jelo dati će biljni okus ribi, uz koji poslužimo kašicu od krumpira (pire) ili pečene krumpire i svježu salatu. za 5 - 6  ...