Som u pivu

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo dati će biljni okus ribi, uz koji poslužimo kašicu od krumpira (pire) ili pečene krumpire i svježu salatu.

za 5 – 6   osoba

0,9 kg  soma

0,15 kg mrkve

0,1 kg crvenog luka

0,1 kg korijena celera

2 češnja češnjaka

1 litra pšeničnog  piva (svjetlog)

svježi korijen hrena (može i pripremljeni tvornički)

sol, papar

klinčić, lovorov list

0,1 kg  maslaca

Očišćenu mrkvu i korijen celera narežemo na manje štapiće, očišćeni crveni luk i češnjak narežemo na sitne kockice pa propirjamo na malo masnoće. Kada  luk  malo povene podlijemo s pivom,kada pivo zakipi dodamo očišćenog i opranog soma rezanog na odreske, začinimo solju i paprom, dodamo grančice peršina, lovorov list i klinčić. Kada riba bude kuhana, izvadimo povrće koje nam smeta izgledom (lovorov list, stabljike peršina), ribu izvadimo po tanjurima, umiješamo malo maslaca u umak, naribamo hrena i poslužimo ribu i povrće prelijevajući ih umakom i uz prilog i salatu. Uz jelo možemo poslužiti još svjetlog pšeničnog piva.

Prethodni članakYellow submarine
Sljedeći članakO pivi i čašama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Pastrva u limunu s kaparima

Ovo ukusno jelo pripremite kao iznenađenje, ime jela je Pastrva na mlinarski. za 2 osobe 0,5 kg pastrve (2 ribe) sol, bijeli papar suncokretovo ulje maslac kapari 1 limun šećer svježi listovi peršina Očistimo...

Pohani som (u mliječnom) Orly smjesi

Ovo jelo idealno je za pripremu jer je brzo i nezahtjevno. Som ima svoj poseban okus i miris, te je riba bogata bjelančevinama. U...

Som na posteljici od riže

Som je jako ukusna riba, pa vam  predlažem ovo jelo. za 2 -3 osobe 0,8 kg soma 0,15 kg crvenog luka 0,1 kg mrkve 0,08  kg  korijena celera 0,05  kg...