Smuđ sa šampinjonima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Smuđ sa šampinjonima zapečen sa kiselim vrhnjem, dobra kombinacija, ali nešto nedostaje. Ako ste u prilici ponuditi salatu od svježih krastavaca riješili ste i ovaj zadatak uspješno. Uz jelo možemo poslužiti dobro rashlađeno polusuho bijelo vino.

za 3 – 4 osobe

1 kg smuđa

0,1 l suncokretovog ulja

0,025 kg maslaca

0,2 l kiselog vrhnja

0,2 kg šampinjona

Kada očistimo i operemo smuđa, izvadimo mu kosti i izrežemo ga na komade, začinimo solju i pobrašnjene komade ribe ispržiiti na ulju. Nakon što smo šampinjone očistili i oprali, narežemo ih na ploškice i propirjamo uz dodatak soli, papra i origana. Zatim u namaštenu posudu za pečenje položimo ribu i pospemo ih propirjanim šampinjonima te sve prelijemo razmućenim kiselim vrhnjem. Pečemo u prethotno zagrijanoj pećnici na 160°C 15ak minuta.

Prethodni članakRolada na vrtlarski način
Sljedeći članakLovačka juha

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Pastrva u limunu s kaparima

Ovo ukusno jelo pripremite kao iznenađenje, ime jela je Pastrva na mlinarski. za 2 osobe 0,5 kg pastrve (2 ribe) sol, bijeli papar suncokretovo ulje maslac kapari 1 limun šećer svježi listovi peršina Očistimo...

Pohani som (u mliječnom) Orly smjesi

Ovo jelo idealno je za pripremu jer je brzo i nezahtjevno. Som ima svoj poseban okus i miris, te je riba bogata bjelančevinama. U...

Som na posteljici od riže

Som je jako ukusna riba, pa vam  predlažem ovo jelo. za 2 -3 osobe 0,8 kg soma 0,15 kg crvenog luka 0,1 kg mrkve 0,08  kg  korijena celera 0,05  kg...