Milanski rižoto

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovaj ukusni rižoto možemo poslužiti kao samostalno jelo, predjelo ili kao prilog nekom mesnom jelu. Uz odgovarajuću svježu ili ukiseljenu salatu, točimo crveno suho vino.

za 2 – 3 osobe

0,3 kg riže

0,1 kg crvenog luka

0,05 kg graška (može konzervirani ili smrznuti)

0,1 kg šunke (prešana ili dimljena)

0,2 kg šampinjona

0,1 kg pelata rajčice

0,1 kg sira goude

0,1 l bijelog vina

Kad  smo na malo ulja propirjali luk rezan na sitne kockice, dodamo šunku rezanu na rezance, malo  prepečemo, dodamo šampinjone rezane  na ploškice, pričekamo da njihova tekućina koju su ispustili ispari, podlijemo s malo bijelog vina, pričekamo da alkohol ispari te dodamo rižu da se zastakli, dodamo grašak i malo rajčice pelata, žličica šećera da neutralizira kiselost rajčice, podlijevamo vodom ili mesnim  temeljcem, koliko riža upija. Kada  je riža  mekana posipamo sa naribanim sirom vrste gouda, promiješamo tako da se sir rastopi među rižom, posipamo sa sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo vruće.

Ovo jelo možemo spraviti i s kuhanom rižom: na malo ulja propirjamo luk rezan na sitne kockice, dodamo šunku rezanu na rezance, malo  prepečemo, dodamo šampinjone rezane  na ploškice, pričekamo da njihova tekućina koju su ispustili ispari, podlijemo s malo bijelog vina, pričekamo da alkohol ispari, dodamo kuhanu rižu, podlijemo s malo vode ili nekim temeljcem, začinimo solju i paprom te pustimo da se riža sjedini s umakom, miješajući sve zajedno. Posipamo sve naribanim mekim sirom, promiješamo da se sir rastopi i poslužimo vruće posipajući jelo sitno sjeckanim svježim peršinom.

Prethodni članakFarfale u umaku od paprike
Sljedeći članakBiftek na žaru

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...