Riža s vinom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jednostavno jelo može biti i jednostavan obrok, a ako imate želju jelo možete obogatiti i povrćem koje prepržite na tavi ili roštilju te ga narežete na sitnije rezance ili kockice.

za 3 – 4 osobe

0,3 kg riže

0,6 l vruće vode

sol, papar

0,05 l bijelog vina

ribani sir parmezan

malo ulja (oko 2-3 jušne žlice)

Nakon što provjerimo da u riži nema nečistoća, malo je properemo i ostavimo u cjedilu da se kratko osuši kako u dodoru s uljem ne bi došlo do prskanja. Ocijeđenu rižu kratko propržimo na ulju (ostaklimo je), začinimo je solju i paprom i prelijemo vrućom vodom , pa kad zakipi smanjimo vatru i kuhamo je slijedećih 10-15 minuta polupokriveno na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja kada provjerimo da je riža kuhana kako želimo, podlijemo s bijelim vinom, promiješamo i poslužimo posipajući je ribanim sirom uz neku svježu ili ukiseljenu salatu. 

Savjet:
Riža se kao i tjestenina kuha tako da bude malo tvrđa, ali opet naše navike su takve da se te dvije namirnice i dalje raskuhavaju, tako da one dobivaju na volumenu, a potrebno je prestati je kuhati kada na prerezanom zrnu ostane samo mala bijela točkica, tada to zovemo kuhanjem “al dente”.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...