Rizi bizi

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovaj ukusan prilog poslužujemo najčešće uz jela od pečenog mesa. Uz neku svježu ili ukiseljenu salatu rizi bizi može biti i samostalno jelo.

za 3 – 4 osobe

0,2 kg riže

0,15 kg crvenog luka

0,15 kg graška (svježi, smrznuti ili konzervirani)

sol, papar

suncokretovo ulje

Da ne bi imali bespotrebno cijeđenje riže, u posudi u kojoj ćete kuhati, stavite tri puta više vode nego riže, pa kad zakuha posolite vodu i stavite kuhati rižu uz povremeno miješanje.

Crveni luk očistimo i operemo, ako je potrebno te ga narežemo na sitne kockice, pa ga stavimo ispirjati na malo ulja, podlijevajući ga s malo tekućine da ne izgori, jer je ružno vidjeti izgorjeli luk u riži. Kada luk omekša, dodamo grašak (svježi, konzervirani ili smrznuti; ako je riječ o konzerviranom, prije pirjanja dobro ga isperemo od konzervansa i kraće pirjamo jer je taj grašak već termički obrađen, pa duže kuhanje dovodi do raspadanja) i pirjamo ga uz lagano dodavanje tekućine dok ne omekša.

Omekšana riža upila je svu tekućinu, pa u nju dodamo propirjani grašak, promiješamo, začinimo solju i paprom, probamo kakvog je okusa i poslužimo uz glavno jelo ili samostalno uz neku ukiseljenu ili svježu salatu.

Prethodni članakVarivo od poriluka
Sljedeći članakPileći paprikaš

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Mahune s krumpirima

Umjesto da se mučite sa čišćenjem blitve, zatim je morate skuhati, ocijediti i pripremiti dalje kao prilog s krumpirima, probajte ovaj prilog s mahunama...