Salata od riže

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo nije zahtjevno za pripremu i odličan je uvod za neku specijalnu prigodu.

za 3 – 4 osobe

0,3 kg riže

0,1 kg sira (edamca)

0,1 kg prešane ili dimljene šunke

0,1 kg konzervirane tunjevine

0,15 kg majoneze

0,2 kg konzerviranog povrća

0,03 kg kapara

2 jaja

0,1 kg crnih i zelenih maslina

0,15 kg svježe rajčice (tvrđe)

2 slana inćuna

0,05 kg kukuruza šećerca

limun

senf

sol, bijeli papar

 

Stavimo kuhati jaja (ako su bila u hladnjaku stavimo ih u posudu u kojoj ih kuhamo pa ih prelijemo hladnom vodom, kada bi ih stavili u mlačnu ili vruću vodu, popucala bi) te kad su kuhana (10 minuta od kada zakipe) stavimo ih hladiti pod vodu. Sada možemo pripremati rižu; možemo je skuhati (vrijeme kuhanja navedeno je na pakiranju riže), ali će biti ukusnija salata ako je pripremimo sa pirjanom rižom (postupak za izradu je ovdje), kada se skuha, ohaldimo je pod tekućom hladnom vodom u cjedilu, odnosno ako smo se odlučili za pirjanu, istresemo je na očišćenu radnu površinu ili na širu posudu za pečenje te je raširimo što više možemo da bi nam se brže ohladila. U međuvremenu narežemo sir i šunku na kockice, ocijedimo tunjevinu od tekućine i malo je razdrobimo (jer kada miješamo salatu ona će se još usitniti, a nije lijepo vidjeti “piljevinu” od tune u salati), narežemo na sitno inćune, oprane i očišćene rajčice (po mogućnosti bez košica) narežemo na kockice, ocjedimo konzervirano povrće i malo ga usitnimo (sve izrezane kockice neka budu malo veće od zrna kukuruza ili kapara), sada u posudu u kojoj ćemo miješati, dodamo pripremljenu rižu, sastojke koje smo narezali, kukuruz, kapare, začinimo sa malo senfa, solju i bijelim paparom, sve dobro promiješamo i stavimo u hladnjak da se još ohladi, a prije posluživanja umiješamo i majonezu, ukrasimo crnim i zelenim maslinama, posipamo sitno rezanim svježim listovima peršina te poslužimo uz svježi kruh ili peciva točeći bijelo polusuho vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...