Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole…

Bio je to jedan od onih užurbanih dana…. auto-mehaničar je zakazan za 8, serviser za perilicu rublja dolazi u 10 i još poneki posao sa strane, sasvim je normalna stvar.. Normalno je i to da su svi servisi kasnili, a dodatni poslovi samo su se nizali. Školsko zvono samo što nije označilo zadnji sat…. Vrijeme ručka opasno nam se približilo!

Mali šef gladan kao vuk uskoro stiže kući!

Odlučili smo se za jednostavnu varijantu ili bolje rečeno, varijantu brzog jela od namirnica koje smo imali!
Pogled u hladnjak… čvarci, sir, špek… pa moglo bi se nešto i smisliti…. Ima i šurlica! I tako smo krenuli raditi brzi ručak!!

Odmah s ulaza čujemo: “Što je danas za ručak?”
“Šurlice s čvarcima i špekom.” “Molim? Što je to?”, pita začuđeno gladno dijete.

“Znaš, jeo si to, nešto slično.. fino je!”
“Ajde, baš me zanima!”, rekao je Mali šef vrlo odlučno te dodao : “Ako su čvarci unutra, možda i bude dobro.”

I sve je prošlo super! Ručak je dobio peticu, tanjur se dvaput punio i sad znamo i za u buduće! Čvarci i špek uvijek su in!

Dobar Vam tek!!

Namirnice za ovo jelo za 4 osobe:

0,3 kg crvenog luka

0,3 kg hamburgera (špek, panceta, slanina)

0,2 kg čvaraka

0,1 kg maslaca

0,4 l mlijeka

0,4 kg svježeg kravljeg sira

sol, papar

crvena slatka mljevena paprika

malo suncokretovog ulja

0,4 kg šurlica

ketchup za dekoraciju

Vodu za šurlice stavimo prokuhati i dok čekamo počinjemo s pripremom umaka: na mlo maslaca stavimo propirjati sitno narezani očišćeni crveni luk. Kada on malo omekša dodamo mu špek hamburger rezan na prutiće. Kada se špek malo proprži dodamo grubo nasjeckane čvarke koje ne moramo predugo pržiti. U to vrijeme zakuhala je voda, koju malo posolimo i pouljimo te stavimo kuhati šurlice i kuhamo ih koliko je navedeno od proizvođača.

U posudu u kojoj smo pirjali luk, hamburger i čvarke dodamo mlijeko i svježi kravlji sir, začinimo solju i paprom te dodamo crvenu mljevenu slatku papriku (možete dodati i ljutu papriku, ako volite ljuće!) i sve dobro promiješamo. Kuhanu tjesteninu procijedimo, dodamo u umak, dobro izmiješamo i poslužimo na ketchupom ukrašene tanjure. (ketchup daje kiseline koje dobro odgovaraju uz ovo jelo!)

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Kad Mali šef izrazi želju za tikvicama! – Hoće li punjene i omotane tikvice dobiti prolaznu ocjenu? Naravno!

Naš je Mali šef izrazio želju za jelom od tikvica! Kako voli mljeveno meso, sušene delicije poput pršuta, ali i sva jela bazirana na...