Farfale u umaku od paprike

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo, osim što može biti i toplo predjelo, možemo ga poslužiti i kao prilog nekom mesnom jelu. Uz jelo poslužimo i svježu salatu, a točimo bijelo dobro ohlađeno polusuho vino.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg farfala (mašnice)

0,2 kg svježe crvene paprike

maslac

suncokretovo ulje

0,25 l vrhnja za kuhanje

sol, bijeli papar

Papriku (crvena najbolje) koju smo razrezali, očistili od sjemenki, peteljke i bijelih dijelova, operemo i narežemo na tanke rezance, stavimo pirjati na malo maslaca i suncokretovog ulja. Stavimo farfale kuhati u vruću posoljenu vodu. Kada iz paprike isteče sok, podlijemo s vrhnjem za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, probamo kakvog je okusa umak i pričekamo da se umak malo zgusne, primiješamo skuhano, od vode ocijeđeno tijesto, posipamo sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo vruće.

Prethodni članakPirjana riža
Sljedeći članakMilanski rižoto

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...