Njoki sa piletinom i gljivama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo možete poslužiti i kao toplo predjelo, samo tada smanjite porcije da bi ostaloj hrani, koja ide u slijedovima ostalo mjesta.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg njoka

0,1 kg crvenog luka

0,3 kg piletine (prsa)

0,05 kg maslaca

suncokretovog ulja

0,1 kg šampinjona

0,15 kg vrganja

0,2 l vrhnja za kuhanje

0,05 l kiselog vrhnja

sol, bijeli papar

Sitno rezani, na kockice, crveni luk stavimo pirjati na maslacu s dodatkom suncokretovog ulja, dok se ne zastakli tada dodamo pileće meso (od prsa) koje smo izrezali na kraće rezance (oko 5 cm), malo popržimo i dodamo šampinjone i vrganje rezane na listiće i pirjamo ih dok ne ispari tekućina koju su ispustile gljive. U međuvremenu stavimo u vruću, posoljenu vodu kuhati kupovne ili domaće njoke (vidi recept) . Kada tekućina iz gljiva ispari, podlijemo bijelim vinom i pričekamo da alkohol ispari i tada umak povežemo vrhnjem za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom i pustimo da se malo zgusne. Kada su svi njoki isplivali na površinu vode, zavrtimo ih kuhačom u vodi i kada stanu, kuhani su i možemo ih procijediti i dodati umaku. Malo promiješamo, ugasimo plamen i dodamo žlicu kiselog vrhnja( legiramo), promiješamo, posipamo sitno rezanim svježim peršinom i poslužimo dok je vruće. Umak možemo povezati i s malo parmezana. Uz jelo možemo poslužiti i svježu ili ukiseljenu salatu, a najbolje će odgovarati čaša dobro ohlađenog bijelog chardonnaya.

Prethodni članakPenne s brokulom
Sljedeći članakPečeni pilić s mlincima

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...