Špageti sa Pestom ala Genovese

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je talijanski recept za izradu ovog sve popularnijeg umaka, kojeg upotrebljavamo za tjestenine.

za 3 – 4 osobe

0,06 kg bosiljka (svježi listovi)

4 češnja češnjaka

0,03 kg pinjola

0,04 l maslinovog ulja

0,05 kg sir parmezana

0,4 kg špageta

sol, papar

Najbolji pesto dobiti ćemo ako ga drobimo u mužaru, ali u današnjoj vrevi poslužiti će i kuhinjski električni mlinac (multipraktik).

Stavimo bosiljak, pinjole i češnjaku mlinac i usitnimo ih, kada se usitne dodajemo polako maslinovo ulje i parmezan.  Kada se zgusne začinimo solju i paprom i probamo kakvog je okusa.

Skuhamo u vrućoj posoljenoj vodi tjesteninu, kad je kuhana procijedimo je, u posudu dodamo umak, da ga malo ugrijemo, na umak stavimo špagete dobro promiješamo i poslužimo vruće uz ukrašavanje svakog tanjura listićima svježeg bosiljka i posipavanjem mljevenog sira parmezana.

Prethodni članakUmak od krastavaca i mente
Sljedeći članakJuha od kukuruza

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...