Špecli za prilog

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusni prilog koji možemo pripremiti i kao jelo za jaču užinu.

 

za količinu dovoljnu za 5 porcija

3 jaja

0,4 kg oštrog brašna

muškatni oraščić

sol, papar

Prije nego što počnemo izradu smjese, stavimo u zdjelu vodu da nam zakuha. Jaja umutimo sa brašnom, začinimo solju i paprom te dodamo muškatnog oraščića, miješamo tako da dobijemo glatku čvršću masu, bez grudica. Kada voda zakuha, prebacujemo smjesu u prešu za čvarke ili u cjedilo sa malo većim rupicama i ravnim dnom, tako da u vodu prilazi tijesto debljine špageta. Pripremimo i hladnu vodu, pa kad se tijesto skuha, stavimo ga hladiti, jer nećemo kuhati velike količine odjednom.

Oguljeni crveni luk narežemo na što tanje ploške (mesoreznica daje najbolji učinak), prođemo s njim kroz oštro brašno, te ga prepržimo u dubokoj masnoći (fritezi po mogućnosti), do svjetlosmeđe boje, pa kad se isprži izvadimo ga iz masnoće na upijajući kuhinjski ubrus (paprinati).

Na preprženom crvenom luku, sotiramo (na jako vrućem ulju ili maslacu prepržimo) ocijeđene špecle i poslužimo ih uz pečeni komadić mesa sa svježom salatom.

Prethodni članakNoklice za prilog
Sljedeći članakPunjeni svinjski kotleti

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...