Tortelini u špinatu

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno i zdravo jelo koje poslužujemo samostalno, a možemo ga i ukomponirati kao prilog mesnom ili ribljem jelu, samo tada pripazimo na sastav punjenja tortelina. Uz jelo poslužimo i neku svježu ili ukiseljenu salatu, a točimo suho dobro ohlađeno bijelo vino.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg tortelina

0,08 kg maslaca

0,2 l vrhnja za kuhanje

0,2 kg sira ricotte

sol, papar

listići badema

Kada smo špinat očistili i oprali, kratko ga prokuhamo u vrućoj vodi (obarimo), te ponovo stavimo kuhati u vruću posoljenu vodu. U drugoj ćemo posudi skuhati u vrućoj, posoljenoj vodi torteline. Kad nam je špinat kuhan, malo ga ohladimo (da ga možemo sitno izrezati) pa zatim na malo maslaca stavimo špinat, ispirjamo ga, podlijemo sa malo vrhnja i dodamo sir ricottu, začinimo solju i paprom,dobro promiješamo, probamo kakvog je umak okusa, a torteline, skuhane i ocijeđene od vode, poslužimo na tanjur i prelijemo sa  umakom. Za dekoraciju i bolji okus, po vrhu možemo ukrasiti sa prženim listićima badema.

Prethodni članakZapečeni tortelini
Sljedeći članakPenne s brokulom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...