Zapečeni tortelini

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jednostavno jelo brzo je gotovo, na Vama da pri kupovini izaberete kojeg će punjenja biti tortelini. Jelo može biti i kao prilog nekom mesnom ili ribljem jelu (samo treba u tom slučaju gledati koje je punjenje tortelina). Uz jelo poslužimo svježu ili ukiseljenu salatu i točimo dobro ohlađeno suho bijelo vino.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg tortelina

0,06 kg maslaca

0,1 kg ribanog sira parmezana

sol, bijeli papar

svježi listovi peršina

Torteline stavimo kuhati vruću posoljenu vodu, a zato vrijeme (10 minuta) napravimo umak; na malo otopljenog maslaca ulijemo vrhnje i pustimo da prokuha, zgusnemo sa ribanim parmezanom i začinimo solju i bijelim paprom. Kuhane i ocijeđene torteline prebacimo u vatrostalnu zdjelu ili zdjelice (da svaka osoba ima svoju zdjelicu), prelijemo umakom, posipamo parmezanom i stavimo zapeći u prethodno ugrijanu pećnicu na 180°C 10 minuta. Kada je gotovo posipamo sa sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo dok je vruće.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...