Zeleni rezanci sa dimljenim lososom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo bogato je okusima. Od zelenih rezanaca do dimljenog lososa i na kraju peršina.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg zelenih rezanaca

0,3 kg dimljenog lososa

1 češanj češnjaka

0,1 l bijelog vina

maslinovo ulje

sol, bijeli papar

0,2 l vrhnja za kuhanje

crni kavijar

svježi listovi peršina

Nakon što smo zelene rezance skuhali u vrućoj, posoljenoj vodi, ocijedili ih i malo pošpricali uljem da se ne slijepi te promiješali, krećemo raditi umak; na malo maslinovog ulja popržimo sitno rezani češnjak, dodamo na trake rezan dimljeni losos, kratko sve popržimo, zalijemo bijelim vinom i pustimo da alkohol iz vina ispari pa podlijemo vrhnjem, začinimo solju, bijelim paprom te pustimo da umak malo prokuha i probamo kakvog je umak okusa i dodamo skuhanu tjesteninu, promiješamo, posipamo sa sitno sjeckanim svježim peršinom, poslužimo po tanjurima, a na svaku porciju dodamo malu žličicu kavijara.

SAVJET:

Ako niste ljubitelj vrhnja za kuhanje, u ovom receptu to možete promijeniti, tako da poslije isparavanja alkohola iz vina dodate sjeckane na kockice, pelate rajčice i malu žličicu šećera da bi se neutralizirala kiselost rajčice, prokuhate umak, dodate ocijeđenu tjesteninu, promiješate, probate kakvog je okusa umak i vruće poslužite.

Prethodni članakPenne tricolori u tuna umaku
Sljedeći članakRižoto od povrća I

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Tjestenina s piletinom i tikvicama – Može! – rekao je Mali šef i na kraju tražio dodatnu porciju!

Priprema ovog jela je jednostavna i sastojci će dobro proći kod većine djece. Naš Mali šef tražio je dodatnu porciju.. To nama znači više...

Bijeli rezanci s lososom

Tjestenina spravljena na ovaj način s dimljenim lososom prava je poslastica i za ljubitelje ribe i one koji će tek to postati! za 2 -...

Njoki u umaku od vrganja

U jesenje doba trebamo što bolje iskoristiti ono što nam priroda i šuma nudi, pa od vrganja koje nismo osušili, ukiselili ili narezane zamrznuli,...