H 365 GOURMET u Vukovaru

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

 

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, sljedeću „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu organizira u Vukovaru. Radionica će se održati u utorak, 15. svibnja u vukovarskom hotelu Lav II, a govornici i gosti predavači će, između ostalih, biti vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel.

„Nakon uspješno održane radionice u Puli, izuzetno nas veseli što će Slavonija i Vukovar biti domaćin sljedeće Hrvatska 365 Gourmet radionice posvećene izvrsnosti u eno-gastronomiji. Kada svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom i bogatim međunarodnim iskustvom potvrđuju kvalitetu i resursno bogatstvo hrvatske gastronomije, onda to za nas predstavlja dodatnu motivaciju u još snažnijem pozicioniranju i razvijanju hrvatske eno-gastronomske scene u funkciji turizma. Drago mi je što će Lionel i Frank, dva vrhunska chefa, održati predavanja u Vukovaru i prenijeti svoja znanja i iskustva na slavonske chefove, jer upravo oni imaju ključnu ulogu u prezentaciji naših specijaliteta gostima koji nam dolaze iz cijeloga svijeta“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako poziva sve zainteresirane chefove i eno-gastronomske stručnjake s područja Slavonije i Baranje da se prijave na radionicu koja predstavlja izuzetnu priliku za susret s međunarodno priznatim chefovima.

Chef Lionel Levy, koji će u sklopu radionice u Vukovaru održati predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Levy je također poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a nositelj je Michelinove zvjezdice od 2005. godine. Chef Frank Renimel zanat je učio od najboljih francuskih chefova, braće Pourcel, Gérarda Garriguesa te Dominiquea Toulousyja, koji mu postaje pravi mentor i koji u njemu budi istinsku kreativnost. Renimel u restoranu „Relais de Pigasse“ pronalazi inspiraciju potrebnu za dobivanje prve Michelinove zvjezdice koja mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina.

O aktualnim temama iz domene slastičarstva na radionici će govoriti chef slastičar Clement Higgins, vlasnik vrlo uspješne slastičarske radnje u Marseilleu, dok će predavanje na temu upravljanja brendom u eno-gastronomiji održati brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici će prisustvovati i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja će održati predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.

Dodajmo kako se zainteresirani za radionicu, koja je besplatna, mogu prijaviti putem obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice do petka, 11. svibnja 2018. godine do 16:00 sati.

PR

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Utječe li postavljanje božićnih ukrasa prije prosinca na Vaše mentalno zdravlje?

Iako su neki protiv toga, čini se kako se svake godine sve ranije počnu postavljati božićni ukrasi, a psihoanalitičari vjeruju da nas to čini...

Korona uspjela gotovo nemoguće! Skratila je odmore i sjedenje uz kave

Navike teško i sporo mijenjamo, pogotovo one koje su postale rituali, poput sjedenja u kafićima nama u Hrvatskoj, no korona kriza koja je prisilno...

Podržite male proizvođače i domaće namirnice naručite online!

Odlasci na tržnice nisu više kao nekad, a i posjete trgovinama postaju pravi hazarderski pothvat. Nabavka namirnica u ovo vrijeme pandemije koronavirusa mora biti...