Kruh bez kvasca – s pivom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Odlučili smo se na izradu kruha bez kvasca – jer ga nema u trgovinama, a ni ne želimo boraviti puno i svaki dan u njima zbog novo nastale situacije s koronavirusom!


Preporuke za ostanak u izolaciji (#ostanidoma), nedostatak kvasca u trgovinama i odbijanje čekanja u redovima ispred pekarnica, ponukale su nas da ovaj puta napravimo kruh bez germe, ali s pivom i kimom. Ovaj puta ispekli smo ga u široj posudi, ali već ćemo slijedeći puta u užoj.

Za ovaj kruh bilo nam je potrebno:

0,4 kg glatkog brašna

0,1 kg ošrog brašna

0,015 kg praška za pecivo (1 paketić)=15 g

0,006 kg soli                                          = 6 g

0,015 kg šećera                                      =15 g

0,005 kg sjemenki kima                      = 5 g

0,4 l svijetle pive

0,07 kg maslaca                                     =70 g

Upalite pećnicu da se ugrije na 170°C i onda prosijte oštro i glatko brašno, a zatim umiješajte i ostale suhe sastojke; sol, šećer, prašak za pecivo i sjemenke kima. Sve dobro promiješajte te ulijte rastopljeni maslac i opet promiješajte. Dodajte sada svijetlo pivo i opet sve promiješajte. Namažite posudu u kojoj ćete sve ispeći i izlijte sve u posudu te stavite peći na sat vremena u predgrijanu pećnicu (170°C). Nakon sat vremena izvadite kruh van i ostavite da se malo ohladi prije jela. #ostanidoma

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Temeljac od škampa

Ostatke nakon čišćenja škampa, kako bi dobili čisto meso škampa priredimo kao temeljac za podlijevanje jela sa škampima, ali i ostalih jela s plodovima...

Dodavati alkohol u hranu ili ne?

Teoretski, alkohol ishlapi na 78,3 Celzijeva stupnja, no veže se s drugim namirnicama i ostaje u jelu - kaže Sasha Rohn, profesor kemije na...