Mliječni kruh

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Jednostavno tijesto za kruh ili pecivo, ako ste izgubili povjerenje u obližnju pekarnicu.

za 5 oborka

0,25 kg glatkog brašna

30 g maslaca

30 g šećera

10 g kvasca

1 dcl mlijeka

20 g soli

Trećinu mlijeka brašna i cijeli kvasac izmiješamo tako da se u posudu najprije stavi kvasac(germa) i malo soli, pa se miješa dok se kvasac ne otopi. Dodamo mlako mlijeko i ostavimo da se kvasac digne (dok ne dobije dvostruki volumen). Dok se kvasac diže u ostatak mlijeka dodamo šećer maslac i sol. Sve malo ugrijemo da bude mlako uz stalno miješanje žicom (pjenjača). Kada nam se kvasac digne, dodamo mlako mlijeko i ostatak brašna. Rukom umijesimo polučvrsto tijesto. Tijesto lupamo rukom ili kuhačom dok se ne počnu dizati mjehurići i dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Dobro izrađeno tijesto pokrijemo platnenin ubrusom i stavimo ga na toplo mjesto dok ne dobije dupli volumen. Kada nabubri, oblikujemo ga na radnoj površini u duguljaste forme, stavimo u namaštenu i pobrašnjenu posudu za pečenje i ostavimo da se još digne (još 30 minuta). Nakon toga možemo ga premazati razmućenim jajima i pečemo u pećnici oko 45 minuta na 175°C.

Prethodni članakPikantni gulaš
Sljedeći članakJuneći odresci ala pašticada

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Pripazite na ovaj proizvod!

Kupili ste svježu tunjevinu i niste je još upotrijebili? Ni nemojte, vratite je u trgovinu i ostanite zdravi! Ministarstvo poljoprivrede na zahtjev subjekta u poslovanju...

Problemi s lososom

Ako u svom hladnjaku ili u zamrzivačima imate jedan od ova dva proizvoda ili oba pripazite i vratite ih u trgovine, jer su potencijalno...

Koliko često prati ruke?

Pranje ruku šest do deset puta dnevno znatno smanjuje rizik za infekciju koronavirusom, sugerira istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Znanstvenici s University College London su...