Voda za juhu ili kuhano meso

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Puno me korisnika pita koje su razlike koje navodim u receptima za juhe i kuhana mesa, zašto hladna ili vruća voda?

Pa evo i odgovora; kada želimo dobiti ukusnu juhu tada meso i kosti stavljamo u hladnu vodu da bi se ispustilo što više sastojaka u juhu, a kada želimo dobiti ukusno meso stavljamo ga u vruću i začinjenu vodu, jer kada dođe u dodir s takvom vodom zatvaraju se pore na mesu i sve ukusno ostaje unutar mesa.

Još jedno pitanje: zašto začine u juhu dodajemo tek kada juha zakipi? Zato jer kada obiremo pjenu (zgrušana krv iz kostiju i mesa), pokupili bi sve začine i bacili bi ih, pa bi opet morali začinjavati.

Ako Vam je komplicirano obirati pjenu na površini juhe, samo smanjite vatru i pustite da sve padne na dno lonca. Kasnije kada ćete cijediti juhu, pazite na talog koji ne morate cijediti.

Prethodni članakFile orade s povrćem
Sljedeći članakPureći odrezak s jabukama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Pripazite na ovaj proizvod!

Kupili ste svježu tunjevinu i niste je još upotrijebili? Ni nemojte, vratite je u trgovinu i ostanite zdravi! Ministarstvo poljoprivrede na zahtjev subjekta u poslovanju...

Problemi s lososom

Ako u svom hladnjaku ili u zamrzivačima imate jedan od ova dva proizvoda ili oba pripazite i vratite ih u trgovine, jer su potencijalno...

Koliko često prati ruke?

Pranje ruku šest do deset puta dnevno znatno smanjuje rizik za infekciju koronavirusom, sugerira istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Znanstvenici s University College London su...