Pileća krilca za utakmice

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno predjelo ili hrana za Vaš domjenak.

za 10 – 15 osoba

1.8 kg piletine (krilca)

0,2 l suncokretovog ulja

0,04 kg soli

0,04 kg papra

0,04 kg crvene mljevene paprike

0,04 kg cayene papra ili tabasca

0,5 l suncokretovog ulja u kojem će se pržiti krilca

Marinirana pileća krilca

Pileća krilca prvo razrežemo na dva dijela,(a špičasti dio odrežemo skroz i iskoristimo za juhu) zatim ih začinimo solju, paprom, crvenom mljevenom paprikom, cayenskim paprom ili tabascom, podlijemo uljem i neko vrijeme mariniramo u hladnjaku. Kad se iz mariniraju koliko nam prilike dopuštaju ( a najabolje bi bilo preko noći) pržimo ih u dubokom ulju, povremeno ih okrečući. Kada su pečeni poslužujemo ih saraznim umacima od kojih je ketchup, mješavina ketchupa tabasca i sitno sjeckanog crvenog luka i svježe paprike, i začinjeno solju.

Prijedlog za posluživanje!

Savjet: Ako ne volite pečenje u puno masnoće pripremite krilca na ovaj način:

1 kg pilećih krilaca

0,2 kg maslaca

0,03 kg margarina

0,07 l umaka od rajčica

tabasco

sol, papar

kajenski papar

0,01 l octa (bijeli vinegar)

worchestere umak

češnjak u prahu (ili jako sitno rezani )

U posudu stavimo maslac i margarin i dodamo umak od rajčice, začinimo solju, paprom, kajenskim paparom, octom, sitno rezanim češnjakom ili češnjakom u prahu, worchesterom, pa stavimo kuhati na laganoj vatri dok ne provrije, miješajući ga pjenjačom.Od opranih pilećih krilaca odrežemo gornji špičasti vrh (te dijelove možemo ukuhati kada slijedeći puta kuhamo juhu uz dodatak drugog pilećeg mesa). Ocijeđeno meso, prebacimo u posudu koju možemo zatvoriti, prelijemo ga dobivenim umakom te rasporedimo po plitkoj posudi za pečenje i pečemo u pećnici na 180°C 30 minuta, nakon prvih 15 minuta izvadimo ih i preokrenemo krila na drugu stranu.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Dođi, okusi, vidi i osjeti Bučijadu tijekom cijelog listopada!

Najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, ove će se godine održati skromnije i na drugačiji  način, tijekom cijelog listopada! Naime,...

METRO uručio Michelinova priznanja hrvatskim restoranima

METRO Hrvatska dodijelio je Michelinova priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2020. godinu. Radi se o ukupno 70 hrvatskih restorana,...