Aminess Gourmet Lab – počinje drugo izdanje projekta koji okuplja najveća imena hrvatske gastronomije

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Nakon uspješnog prvog izdanja, Aminess hoteli i kampovi pokreću drugu sezonu projekta „Aminess Gourmet Lab“ pod vodstvom chefa Davida Skoke čiji je cilj educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima.

Tako će se restoran Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu tijekom veljače pretvoriti u gastronomsko-edukativno središte koje će okupiti petnaest stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja.

„Gourmet scena u Hrvatskoj raste i razvija se iz godine u godinu pa našim djelatnicima želimo omogućiti suradnju s najvećim stručnjacima u području ugostiteljstva kako bi bili najbolji u svome poslu. Osobnim razvitkom te podizanjem razine usluge može se doći do zavidne razine profesionalnosti u ugostiteljstvu i turizmu, a projekt Aminess Gourmet Lab omogućuje im upravo to“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.I drugo izdanje ovog jedinstvenog projekta vodit će renomirani chef David Skoko.

„Veliko je zadovoljstvo s Aminessom iz godine u godinu graditi priču o vrhunskoj gastronomiji u Istri. Dugogodišnju suradnju nastavljamo još jednim izdanjem Aminess Gourmet Laba kojim ističemo važnost specijaliziranih edukacija kako bi se poboljšala kvaliteta usluge i upotpunio doživljaj boravka u hotelima. Osnovni cilj je prijenos znanja, vještina i ljubavi prema kuhanju s naglaskom na sezonalnost i lokalne namirnice“, zaključio je chef David Skoko.

Program edukacija u sklopu projekta uključuje različite teme – od tečaja sommeliera, craft pive i koktela, preko radionice pripreme plave ribe i sushija, do vještina vođenja i unapređenja prodaje.

 Podizanje razine usluga u turizmu kroz edukacije vodećih stručnjaka

Kulinarsko umijeće pripremanja plave ribe demonstrirat će chef Skoko, dok će radionicu rižota i tjestenina voditi jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić. Osnivač kultne pizzerije O’Hara Marin Vanjak svoje dugogodišnje iskustvo spajanja tijesta i kvalitetnihnamirnica objedinit će na radionici izrade pizze, dok će vlasnik konzultantske tvrtke Oblizeki Marijo Čepek održati dvije radionice – jednu s naglaskom na meso te na temu pansionske kuhinje. Specijalist za sushi i japanske specijalitete chef Vid Nikolić održat će radionicu pripremanja sushija, dok će Hrvoje Zirojević iz restorana Laganiniučiti pripremu hladnih predjela, a tečaj slastičarstva održat će Marko Stojević iz tvrtke Higis.

U organizaciji Hrvatskog sommelierskog kluba polaznici će učiti o sommelierstvu, dok će jedan od pionira hrvatske koktel scene Marin Nekić preliti svoje znanje na tečaju za barmene. Praktična znanja prenijet će i koktel majstor Vedran Gulin na tečaju craft koktela, dok je barista Josip Novačić zadužen za razne tople i hladne napitke koje će pripremati u sklopu tečaja kuhanja kave. Uz to, poznati regionalni sommelier Zvonimir Pelko održat će radionicu na temu craft piva.

Organizirane su i specijalizirane radionice pa će takoTihomir Kramarić iz Aminessa iz prve rukepolaznikeeducirati o VIP posluživanju, a jedan od prvih sake sommeliera u Europi, Suwi Zlatić, održat će predavanje o unaprjeđenju prodaje.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Održano osmo izdanje projekta Vino uz žlicu

U zagrebačkom restoranu Veganšpek održano je još jedno izdanje eno gastro projekta "Vino uz žlicu" u organizaciji Renate Cisar i Mustafe Topčagića. Osmo izdanje 'Vina...

Kvaliteta ima novo ruho – Vergal stiže u novom i redizajniranom izdanju

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal iz vlastite proizvodnje novigradske hotelijerske kompanije Aminess ima novo, osuvremenjeno izdanje.Redizajn obuhvaća novu etiketu i ambalažu te u potpunosti...

Jana odlikovana još jednim međunarodnim priznanjem za vrhunsku kvalitetu

Monde Selection - Međunarodni institut za kvalitetu dodijelio je prirodnoj mineralnoj negaziranoj vodi Jana najviše svjetsko priznanje za kvalitetu proizvoda - Grand Gold Quality...