Hrana koja snižava loš kolesterol

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Loš kolesterol, iako pun kontroverzi, ipak nije dobar za naš organizam, pa nije loše znati što treba jesti kako biste snizili njegove razine.

Kolesterol dijelimo na dobar i loš, i bez obzira na snagu PR-a farmaceutskih kuća koje nas uvjeravaju da moramo piti njihove skupe lijekove, ipak je dobro imati uravnotežene razine kolesterola.

Umjesto lijekova, dan započnite zobenom kašom koja je puna topivih vlakana, a ona upijaju vodu u crijevima i omekšavaju stolicu, što će sve dovesti do nižih razina lošeg kolesterola. Dnevna potreba za vlaknima je od 4 do 8 grama, a mala zdjelica za doručak dat će nam već pola.

Topiva vlakna možemo naći i u grahu, kojeg možemo jesti na mali milijun načina, od priloga do glavnog jela.

Odličan saveznik u borbi protiv kolesterola je i plava riba – srdele, skuše, tune i ostalo blago našeg mora prepuno omega-3 masnih kiselina koje bismo trebali jesti dva puta tjedno. Pecite ih u pećnici uz minimum masnoće.

Dobar međuobrok je šaka orašastih plodova, neprženih i bez začina, pa slobodno tijekom dana uzmite šaku oraha, badema ili lješnjaka.

Za kraj, neka i voće bude na jelovniku – grožđe, jabuke, citrusi i šumske bobice prava su blagodat za zdravlje.

Izvor: Metro portal

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Povlačenje i opoziv proizvoda VIKEND NAREZAK

Ako ste već kupili vikend narezak PPK, a alergični ste na mliječne proteine vratite ga u prodavaonice na dolje označenom linku! Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače...

Rizik zbog pretilosti u djetinjstvu

Australski znanstvenici iz Murdoch Children's Research Institute su povezali pretilost u najranijoj životnoj dobi s povećanjem rizika za promjene na krvnim žilama koje prethode...