Preskakanje doručka nas čini gladnijima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Također povećava želju za masnom i kaloričnom hranom.
Gladovanje nas čini gladnijima i pojačava našu želju za masnom, visokokaloričnom hranom.

Ako imate naviku preskakanja doručka, znajte kako si time ne činite nikakvu usluga kada je u pitanju mršavljenje, pa čak i održavanje težine. Naime, kada započnemo dan bez doručka, masna i nezdrava hrana će nam biti privlačnija za vrijeme ručka i večere, pokazalo je britansko istraživanje. Skenovi mozga 21 osobe pokazali su kako naš mozak više privlači masna, kalorična hrana za vrijeme drugih obroka.

Mnogi misle kako gladovanjem mogu prečicom stići do željene težine i istopiti suvišne kilograme, no upravo se tu krije njihova klopka. Umjesto sagorijevanjem masnih naslaga, naš metabolizam odgovori usporavanjem – smatra da će hrana biti manje dostupna i polakše iz nje izvlači energiju. To nimalo ne pomaže mršavljenju!

Stručnjaci Imperial Collegea iz Londona su ispitanicima pokazali slike visokokalorične i niskokalorične hrane dok su snimali njihov mozak magnetnom rezonancom. Jedan dan su doručkovali prije skeniranja mozga, i to doručak krcat 730 kalorija sat vremena prije skeniranja, a drugi dan je isti pokus ponovljen natašte.

Rezultati su pokazali kako je mozak promijenio svoj način odgovora na slike hrane koja deblja, ali ne i na slike niskokalorične hrane kada su propustili dan započeti doručkom. Centar u mozgu koji se smatra odgovornim za privlačnost hrane, orbitofrontalni korteks, bio je aktivniji na prazan želudac.

Kada je ispitanicima ponuđen ručak, oni koji nisu doručkovali su konzumirali jednu petinu više kalorija. Gladovanje nas čini gladnijima i pojačava našu želju za masnom, visokokaloričnom hranom.

Izvor: She.hr

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Povlačenje i opoziv proizvoda VIKEND NAREZAK

Ako ste već kupili vikend narezak PPK, a alergični ste na mliječne proteine vratite ga u prodavaonice na dolje označenom linku! Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače...

Rizik zbog pretilosti u djetinjstvu

Australski znanstvenici iz Murdoch Children's Research Institute su povezali pretilost u najranijoj životnoj dobi s povećanjem rizika za promjene na krvnim žilama koje prethode...