Crveno vino je ključ dobre linije

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Želite li okrenuti leđa debljanju i istovremeno uživati, počastite se čašom crnog vina.

Stižu dobre vijesti za sve koji redovito uživaju u čaši crnog vina. Naime, američki su istraživači ustanovili kako sastavnica crnog vina piceatanol može odgoditi stvaranje mladih masnih stanica i spriječiti njihov rast u zrele stanice. Jednako tako je odgovorna za zaštitu tijela od srčanih i neurodegenerativnih bolesti, ali i određenih vrsta raka.

Blokira sposobnost inzulina da aktivira gene i provede daljnje faze stvaranja masnih stanica. Samim time, ovaj nas spoj doslovce štiti od pretilosti. Do ovog su zaključka stigli istraživači Sveučilišta Purdue iz Indiane, a tvrde da se spomenuti spoj također može pronaći i u borovnicama i marakuji.

“Piceatanol mijenja tajming ekspresije gena, njihove funkcije i djelovanje inzulina za vrijeme adipogeneze – procesa pri kojem mlade masne stanice sazrijevaju”, objasnio je Kee-Hong Kim, voditelj studije.

Njegov tim trenutno radi na poboljšanju stabilnosti topivosti piceatanola kako bi se stvorio biološki učinak. Ovaj je spoj po sastavu sličan resveratrolu koji pripada fitokemikalijama – antioksidansima i štite tijelo od razvoja bolesti. Studija je objavljena u časopisu Journal of Biological Chemistry. 

Izvor: Ordinacija.hr

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zaslađeni napici – glavni izvor “praznih kalorija”

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako su zaslađeni napici glavni izvor tzv. praznih kalorija bez hranjive vrijednosti za djecu i tinejdžere. Nakon zaslađenih napitaka slijede...

Kava pomaže u borbi protiv pretilosti, istraživanje je to potvrdilo!

Rezultati istraživanja pokazali su kako je kod žena koje su pile četiri ili više šalica kave dnevno zabilježen ukupni postotak masnog tkiva za 4,1...

Osjetite snagu voća i povrća, otkrijte nove okuse – uz TEFAL Mastermix BL850D blender

Za pripremanje ukusnih vitaminskih smoothia tu je Mastermix BL850D blender snage 1400W sa čak 20.000 okretaja u minuti za savršene rezultate.  Uz ovaj proizvod...